Sosyal Medya

Dünya

Hollanda’da Türk kökenli milletvekilleri partilerinden ihraç edildi

LAHEY (AA) - Hollanda’da iktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA), bu ülkedeki bazı Türk kuruluşlarına yöneltilen "şeffaf olmadıkları ve entegrasyonu engellediklerine" ilişkin iddiaları kabul etmeyen Türk kökenli milletvekilleri Selçuk Öztürk...



LAHEY (AA) - Hollanda’da iktidar ortağı Ä°ÅŸçi Partisi (PvdA), bu ülkedeki bazı Türk kuruluÅŸlarına yöneltilen "ÅŸeffaf olmadıkları ve entegrasyonu engellediklerine" iliÅŸkin iddiaları kabul etmeyen Türk kökenli milletvekilleri Selçuk Öztürk ile Tunahan Kuzu’yu partiden ihraç etti.

PvdA’nın olaÄŸanüstü toplantısında, tutumlarını deÄŸiÅŸtirmeleri istenen Kuzu ve Öztürk’ün geri adım atmaması üzerine partiden ihraç edilmeleri yönünde karar alındığı bildirildi.

Türk basın mensuplarına açıklamada bulunan Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, parti toplantısında bir deklarasyona imza atmalarının istendiÄŸini ve bunu yerine getirmedikleri için ihraç edildiklerini söyledi.

Hollanda’nın demokrasi tarihinde acı bir gün yaşıyoruz” diyen Kuzu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"SeçilmiÅŸ olan milletvekilleri susturulmaya çalışıldı, biz bunu kabul etmedik ve asla kabul etmeyeceÄŸiz. GeçtiÄŸimiz 10 yıl içinde katılaÅŸan, saÄŸcılaÅŸan, ırkçılaÅŸan o katı entegrasyon politikasına yeni bir haykırış getirmeye ve bunu son nefesimizle mecliste seslendirmeye çalışacağız."

Selçuk Öztürk de Hollanda’da parlamentoda temsil edilmediÄŸini düÅŸünen milyonlarca insan bulunduÄŸunu dile getirerek, bu hissiyata ve sese cevap vermeye çalışacaklarını ifade etti.

DüÅŸüncelerini bundan sonra susmadan dile getireceklerini vurgulayan Öztürk, ÅŸunları söyledi:

"15 sene belediye meclis üyeliÄŸi yaptım. 6 sene eyalet meclisi üyeliÄŸi yaptım ve 2 senedir milletvekiliyim. Tunahan Bey'le son 2 senedir toplumu birleÅŸtirmeye çalıştık. Milyonlarca insan Hollanda parlamentosunda kendinin temsil edilmediÄŸini hissediyor. Milletvekillerinin onların sesi olmadığını düÅŸünüyor. O duygulara, o hissiyatlara cevap verilmediÄŸini söylüyor. Buna cevap vermek istedik parti içinde. Buna izin vermediler. Susmamızı istediler. Susmadık, susmayacağız ve önümüzdeki günlerde de insanların meclisteki sesi olacağız. Hollanda’daki Türklerin de, Faslıların da, yabancıların da, Hollandalıların da sesi olmaya çalışacağız.”

Kuzu ve Öztürk, gelecek günlerde bundan sonraki planlarına iliÅŸkin detaylı bir açıklama yapacaklarını dile getirdi.

Türk kökenli milletvekilleri Kuzu ve Öztürk, PvdA üyesi BaÅŸbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher’in, "bazı Türk kuruluÅŸlarının ÅŸeffaf olmadığı ve araÅŸtırmaya tabi tutulması" yönündeki görüÅŸlerini sert bir dille eleÅŸtirmiÅŸti.



 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.